Kuidas sai ruumist lahkutud

Ühel päeval pingis vennas mind Skypes:"Läheme pühapäeval Exitroomi, A ja X tulevad kah. Oled käpp?" Kui ma olin oma esialgsest ehmatusest, mis oli põhjustatud sellest, et lugesin "sexodroomi" mitte "exitroomi" üle saanud. leidsin, et tegemist on ühe igati hea mõttega.

Pealegi, antud pundiga olime me varemalt koos D&D'd pelanud, LARPinud ja eksnäe, ka LARPi korraldanud. Legendaarset LARPi, mille lõksud ja väljakutsed olid liiga rasked isegi peale mängu. Elik, võtame väljakutse vastu. Siia ka meenutus meie kunagi korraldatud mängust (paremat ülesvõtet kahjuks pole... ettevaatust video algab röökimisega):





Kogu Hirm Inc tiim siiski ära ei mahtunud, sest ruumil oli osalejate piirang, seega olime vaid neljakesi. Passisime esialgu kohapeal natuke tühja ja imestasime, et miks on siin suitsuruum (ega ei olnudki ... see oli samune pommituba, millest me olime möödunud, mis oli paksult suitsu täis - ju siis pomm oli plahvatanud) Istusime ja tegime huumorit stiilis "Murrame kohe alguses ukse maha ja ülejäänud 50 minutit viskame täringut ja joome coca colat" ja "Kuule, sul multitool on ikka kaasas?" jne Samas kui ooteruumi teleekraanil tuli Saag 1. Päris nunnu soojendus. Ning siis oligi aeg.

Briif.
Taskud tühjaks (näh, aga mu tulemasin ja taskunuga)
Kotid pähe
Ruumi
Kolm piiksu
Läks! Kott peast ära ja tegutsema!

Ausalt öeldes, see oli täielik kaos. Igaüks tegeles oma mõtete ja projektidega. Iga kood, mida kuskil hüüti läks kõikide lukkude peal proovimiseks jne. Juhtus minul 2 korda sedagi, et pistes järgmist koodi sisse avastasin, et lukk oli juba lahti - no hästi. Seega ega täpselt ei teadnudki, mis mille avas. Kogu tegevus oli kaootiline aga samas suures plaanis toimiv. Mäletan, et vaatasin veel mingi hetk kella ja 37 minutit oli veel alles. Oi pagan, see aeg läks jube kiiresti. Hüüti järgmine kood. Mina kui uksevalvur proovisin seda kohe ukse peal. Ei töötand. Läks veel paar minutit kuni keegi hüüdis "Hei A, sul on siin ju arvutusviga!" Selge! Kohe tuli uus kood, sobis,võti käes, lukku ja uks laks lahti!!! Kohalik töötaja selleks kül valmis ei olnud ja vaatas meile ehmunult otsa. Olime teinud ruumi rekordi ja kui meie ainus doktorikraadiga inimene oleks kohe alguses täpselt arvutanud oleks aeg olnud ehk isegi alla poole tunni.

Seejärel uuris töötaja, et kuidas ja milleni me jõudsime ja oli endiselt äärmiselt üllatunud. Me ju ei teadnud kuidas me täpselt sinna jõudsime, see oli kaos, me kasutasime kõike mis meil oli. Siis ta näitas näitas asju. Ohohh, mis kõik ruumis veel kasutamata oli jäänud, päris ägedad värgid. Aga me olime kuidagi leidnud otsetee. Ei teagi, kas see oli tahtlikult seal või oli jäänud mõnest eelmisest ruumi külastajast, aga toimis igatahes!

Ja nii sai Hirm Inc liidripositsioonile. Omajagu uhke tunne.



Seejärel tähistasime teiste Hirm Inc korraldajate juures väikese lauamänguõhtuga. Päris äge. Rääkisime ka sellest kuidas võiks teha veel karmimad mitu tuba, kus ka osalejate liikumine on piiratud jne ja panna nimeks NoExitRoom ... ehk siis tõstetud raskusaste. No ja kui nii edasi minna on lõpuks valmis terve kompleks nagu filmis "The Cube".

Jäin alles hiljem mõtlema, et mis minu jaoks kuidagi puudu jäi Exitroomis. Ma ei ütle, et see poleks olnud vahva, aga ma tundsin, et miskit oli minu jaoks nagu puudu. Hah, just stoori. Sissejuhatav tekst oli ruumil nagu olemas, aga see ei olnud piisav. Põhjendus, miks väljapääs ruumis olemas oli, ei olnud ka päris piisav. Midagi oli nagu puudu (LARPar nagu ma olen). Seega ei tundunud see minu jaoks piisavalt realistlik (kui taustalugu on piisavalt detailne, põhjalik ja aukudeta siis see suurendab usutavust ... pealegi kui kontseptsioon on niigi parajalt ebareaalne ... no mitu korda oled sa päris elus puutunud kokku toaga kus on pomm? Filmis jaa, aga mitte elus.)

Täna mõtlesin, et mis võiks siis olla selline realistlikum variant ja möödusin kontoris serveriruumist. Lups tuli mõte:

Te olite grupiekskursioonil IT firmas ning läksite omaette uitama (muidugi te ei tohtinud seda teha, aga noh uudishimu). Nüüd olete te oma uitamise käigus suutnud ennast sulgeda serveriruumi. Sellest poleks ju hullu, ekskursioon kestab veel paar tundi ja küll teid siis üles otsitakse. Toa nurgas undab aga üks masin väga kõvasti ja vilgutab kahtlaselt tulukesi. Seinalt leitud kirjelduse järgi võib tegemist olla ülekuumenemisega ning on võimalik, et varsti toimub automaatne gaasijahutus (mis, khm teile just head ei tähenda). Seega võiks välja saada niivara kui võimalik.
Eks IT mehi on ju ennegi serveriruumi kinni jäänud ja selleks, et vajadusel sealt välja pääseda, on nad sinna peitnud lisavõtme. Aga ainult nii, et nad ise suudavad selle üles leida. Edu!
Äkki on natuke realistlikum ja usutavam. Eks kisage, kui ei meeldi.

Cheers!


No comments:

Post a Comment

kriba kriba