Tume Kabaree


Viimasel ajal olen uurinud ja kuulanud sellist muusikalist nähtust nagu Dark Cabaret.

Tegemist jällegi siis ühe häguse muusikalise zanriga. Nimekirja milliseid artiste sellesse zanri topitakse võib leida siit. (isiklikult lisaksin sinna veel ka Stolen Babies, aga noh hägune stiil)

Amanda Palmer on muidugi hea, tuntud ka kui Dresden Dolls'i laulja. Leiub ka teisi täiesti mõnusaid ja huvitavaid esitajaid (lihtsalt ma pole teisi veel jõudnud nii palju kuulata).

On neid, kes esitavad kabaree stiilis tänapäevase sisuga lugusi või teevad seda üldse acapellas. Emilie Autumn ja Rasputina panustavad muusikas palju keelpillile ja tehnilisele helile, miksides mõnuga erinevaid stiile, kuid omades siiski üsna hägusalt püsivat üldjoont.

Omaette huvitav on ka The Tiger Lillies. Kolmest värvitud näoga meeskodanikust koosnev Londoni kollektiiv, mis on juba aastast 1989 jaganud musta huumorit ja teatraalsust endale omases stiilis. Esmareaktsioon mõne nende etenduse vaatamise peale on jälgimist väärt.

Jah uut muusikat on palju. Ainus probleem selle juures on nüüd see, et pole aega seda kõike läbi kuulata. Enamik lugudest on siiski sotsiaalkriitilised, iroonilised, sarkastilised ja sügavama sisuga ning ei sobi niisama taustaks.


Mis puudutab Amanda Palmerit (vasakul pildil ja värvikombinatsioon sini-must-valge on lihtsalt lahe juhus) siis mul on ülimalt hea meel näha, et ta teeb koostööd Neil Gaimaniga.

Neil Gaiman on siis teadupärast hull kirjanik, kelle sulest on tekkind ka näiteks Sandmani koomiksiraamatud.

Tore on näha geniaalseid inimesi omavahel koostööd tegemas.

Samamoodi lahe oli ka film Coraline mida ma käisin täna enne tööd 3D vaatamas. Tekst ehk sisu Neil Gaimani poolt ja joonistus samade inimeste poolt kes tegid filmu Nightmare Before Christmas (mida ma olen siin blogis juba kiitnud). Lõpptulemus: Hea. Kuigi enne tööpäeva (loe 8h arvuti taga passimist) ei ole 3D just kõige targem tegu. Paregu paistab peale ronivat väike peavalu.



Endiselt teie Zarvik, avardades oma maailma neelates uut muusikat ja uut informatsiooni.

No comments:

Post a Comment

kriba kriba