Kuidas raha nimel head kontserti rikkuda

Käisin eile Serj Tankiani kontsertil Saku Suurhallis ning olgugi, et kontsert ise oli elamus ning kananahk käis ihul siiski ära, tõmbas seda kogemust kohutavalt alla - pardon my french - sitt kohalik korraldamine.

Edasi tuleb ving ja virin.

Kirjeldus
Esiteks alustame ignorantsusest antud vallas, mis peegeldub juba Piletimaalimas.
Esimene lõik kirjeldusest:

"Serj Tankian, tuntud USA alternatiivse raskeroki bändi System of a Down ideeline juht ja vokalist, saabub Tallinna esitama oma sooloalbumeid Elect the Dead SYMPHONY ja Orca SYMPHONI. Samas esitatakse töötlusi bändi tuntuimatest hittidest nagu Sky Is Over ja Empty Walls ning ka paljudest teistest."



Rääkimata sellest, kuidas teksti kirjutaja ei suutnud välja valida kumb on õigem, kas SYMPHONY või SYMPHONI, nimetas ta Serj Tankiani bändiks (või veel hullem, nimetas tema tuntud lugusi SOADi loomingu pähe).

Ülejäänud tekst kirjeldab peaasjalikult kui ilus ja tubli on SOAD olnud, pööramata tegelikult tähelepanu kontserti enda sisule. Viimases lõigus toimub siiski otsustus, et SYMPHONY on vist ikka õige kirjaviis, aga see-eest unustatakse ära kuidas kirjutada System of a Down:

"16. oktoobril esitab Saku Suurhallis USA alternatiivse raskeroki bändi System of a Dawn vokalist Serj Tankian sümfooniaorkestri saatel lisaks bändi parimatele hittidele oma sooloalbumeid Elect the Dead SYMPHONY  ja Orca SYMPHONY ."


Kogu kirjeldus jätab mulje nagu plaanis oleks esitada SOADi loomingut, mis on suhteliselt vale väide (heal juhul üks lugu äkki oli, kui sedagi). Tundub nagu tegemist oli tahtliku möödakirjutamisega, et rohkem publikut saada - või nad tõesti ei teadnud millega tegemist on.

* Kuulukse, et raadioreklaamis oli sama jama: "System of a Down -  pingeline paus ja nimi ilma käändelõputa, ehk see ei ole typo vaid on taotuslik - solist ja ideeline juht Serj Tankian... jne".*

Ja selline valekirjeldus ei pane siis ka imestama, et nii paljud inimesed keset kontserti lahkusid.


Piletiost
Kuna meil oli seltskonnas inimene, kellel jalg haige, tahtsime võtta kohta välisukse lähedale. Keegi ei tulnud selle peale et Piletimaalima lehel näidatud istekohad ja Saku Suurhalli enda istekohad ei ole samad ja see selgus alles kohapeal.


Asukoht
No nii valet kohta selle kontserdi jaoks ei anna leida. Sümfooniaorkester läks paljuski kaotsi, helikvaliteet oli ja ei olnud, ning püsivalt olid pooltühjas saalis ringi siblivad ja taaruvad inimesed. Ei olnud saalis ka piisavalt pimedust, et ainult muusikale keskenduda saaks.

Publik tegutses muidugi vastavalt kohale. Nokia Konsertimajas või Estonias ei tuleks keegi isegi selle pealegi, et keset sümfooniaorkestri mängu tõusta püsti, trügida välja, et saaks endale õlut osta ja siis õllega tagasi trügida - või siis analoogselt suitsul käia. Voorimist oli palju Ja mingis nurgas toimus vahepeal isegi miski kisklemine, nagu rock kontsertitel kombeks (mul oli hea ülevaade). Rääkimata püsivast pildistamisest ja filmimisest nutitelefonidega.
 


Taustahelid
Ma ise olin tagumises reas kohe kardina juures ja teispool kardinat istusid laudade taga nodimüüjad, kes otseloomulikult ajasid terve konsa ajal valjuhäälselt juttu ("tengi ijeest?"), lugesid raha (münt mündi haaval kõll ja kõll) ja sõid krõpsu (krõmps krõmps krõmps, ja enne seda tükk aega nusperdasid et krõpsupakki lahti saada).

Täiesti out of context

No kurat kes ostab sellisel üritusel parfüüme ja  Angry Birds'i vilkuvat nodi? Nagu päriselt! See nodi oli seal küll täiesti lampi.


Ja seda iroonilisem, et sa oled kontsertil, kus esitaja räägib lollakatest/valedest tegudest mida inimesed teevad vaid kasumi ja raha nimel, ja mõistad et kohalik kontserti korraldus on üks nendest...