Talvekarv

See post sobiks vast paremini ilublogisse kui siia, aga kirja läheb sellegipoolest.

Keegi palun seletage mulle, et mis paganama värk naistel nende va väljast poolt karvaste saabastega on?
Saan aru, et karvad hoiavad sooja, aga eriti hästi hoiavad nad ikkagi saabastes sooja kui nad on seespool. Pealegi igasugu sitt jääb välja punnitavatesse karvadesse kergesti kinni ja üldse peab nägema ränka vaeva, et need saapad ilusad püsiks. Mis aga on siis selle va suure vaeva eesmärk?

Ilu, sa ütled.
No muidugi Watson, Ilu.
Kuid ka teadus kahvatub, proovides seletada sellistes saabastes peituvat ilu, millel on ometigi ürgsed ja karvased juured.

Evolutsiooniliselt vaadeldes on meil peamiselt kahe erineva vaate toetajad:

Esimene variant ehk suurjalg. Kaarvased saapad täidavad umbes sama missiooni, mida kiilaka mehe puhul parukas. Karvkate õiges kohas tähistab teadupärast mitmes kultuuris suguküpsust ja viljakust. Vaadake kõik milline puhvkarv ma hingeliselt olen, olgugi, et füüsiline pool seda ei toeta - noh mis teha jalakarvad lihtsalt ei kasva. Aga teate, tegelikult tahaks ikka olla selline jetimemm.

Teine variant ehk ürg-Xena. Nimelt võib selles näha ka omamoodi naiselikku võimu, mille taustal olevad mõtted võib kokku võtta umbes nii "Mis kuradi korilane ma siin olen ah? Vahivahi kus on kütt? Noh jälle tühjad peod, meheke? Aga vaata, Mees, sellel ajal kui sina metsas tühja panid, astusin mina endale kaks nugist jalgade otsa (tänapäeval linnakeskkonnas võib siis olla kaks puudlit näiteks). Vot tee järgi."


Hiljem lisandus nendele kahele teooriale ka mehe rahakoti teooria.
Nimelt näitas uhke naaritsakasukas kunagi ikkagi naise mehe rahalist võimekust ja armukeste arvu. Kehapiirkond on aga ikkagi limiteeritud ja kui seda va raha on näitamiseks veel rohkem, võib sinna lisada nii karvamütsi, karvakindad, karvamaski, karvapalli ja miks mitte ka karvasaapad.

Ahjaa selle alaliigina on tuntud ka veel vaese mehe kasuka teooria. Mees tahtis oma naisele kasuka osta, raha aga niipalju ei olnud. Ostis siis aga karvased saapad: sitaks ebapraktilised aga vähemalt natuke uhkem ja rikkam tunne.


Võimalusi on palju, aga niikaua kuni teadus alles vaidleb uskuge minu poolest mida iganes.
Müstika aga jääb karvaseid saapaid jälitama sama kindlalt kui praht nende karvade vahel.

Cheers!

No comments:

Post a Comment

kriba kriba