Üks karvane lugu

See postitus on nüüd ühel täiesti mittetähtsal teemal, aga millegipärast paljude jaoks on see kuidagi hirmus tähtis. Kriban vähemalt omad mõtted (mis paljude jaoks tunduvad justkui ekstreemsed või vanakooli omad) hingelt ära.
Nimelt on selleks teemaks kehakarvad ja nende hooldus


See oli omajagu aastaid tagasi, kui ma käisin ühel poissmeeste peol, mille sees oli ka saun, kus ma (olles selles seltskonnas üks noorimaid) tõdesin, et jah, ma olen vist ikka üle keskmise karvane. Ja ma ei räägi kaenlaalustest või kubemekarvadest vaid noh keha karvadest. Kui on antud, siis on antud - mul omajagu ikka on (aga minu vennal näiteks ei ole isegi habet väga antud).

Tänapäeva trendiks paistab aga olevat kõikide karvade (peale juuste ja võibolla ka ripsmete ja kulmude) eemaldamine. Alguses oli see veidrus vaid naiste pärusmaa ja järjest rohkem hakkab see kuidagi valguma ka meeste maailma. Samas leidub ka vastukaalu trende (mehed nagu puuraidurid .. ja muuud liikumised), mis lähevad nagu samamoodi ekstreemusesse vahepeal (äkki kaenlaauku karvu juurde pista, et neid saaks värvilisse patsi punuda, ikka pole vaja?).

Minu suhtumine igasugustesse kehakarvadesse on väga lihtne - piira kui tahad, aga võta omaks, et ka karvad on keha osad ja neil on bioloogiline eesmärk. Meil kõigil on mingid kehakarvad - nii lihtsalt on. Samas justkui on hunnik inimesi, kes leiavad, et neid ei peaks üldse olema ja vot see mõte häirib mind. Ekstreemsused üldse segavad mind. Eriti, kui nende õigustamiseks on jaburad väited.
Järgnevalt mõned huvitavad uskumused kehakarvade kohta:

Naine/Mees, kes on sealt alt karvutu on ilus

Naine/Mees, kes on sealt alt täiesti karvutu, ei ole naine/mees, vaid tüdruk/poiss. Karvad, mis tekivad intiimpiirkonda tähistavad suguküpsust. Seega, kui sulle meelib seksida inimestega, kellel seal all midagi ei ole, siis järelikult meeldib sulle seksida mitte-suguküpsete inimestega (ja see liigub juba ühe paragrahvi suunas). Taff lakk, aga seda sa just väitsid.

Muidu on see väide aga umbes sama hea kui, et kiilakad on ilusamad kui inimesed kellel on juuksed. Ühesõnaga, maitse asi.  Tõsi, leidub neid, kes on bioloogiliselt kiilakamad. Aga leidub ka neid, kes oleksid nõus pead püsivalt paljaks ajama nö ilu nimel. Aga milleks? Käi juusuris kui tahad ja proovi erinevaid soenguid kui tahad, aga kiilakas olemine pole ju igaühe jaoks.

Karvade täielik ära ajamine on hügieenilisem

Ütleb kes? Ma hiljuti täitsa otsisin miskit teadusartiklit selle kohta (andmebaasid on siin lõputöö kribamise ajal suht koduseks saanud) ja ei olnudki väga imestunud, et seda ei tulnud. Leidsin küll artikleid, mis kirjeldasid erinevate karvade eemaldamise süsteemide nahakalõhkuvat mõju - tõsi uuema aja tehnika nii nahka lõhkuv ei ole kui vanem, aga lõhub ta mingil määral ikka.

Milleks on meil ripsmed ja kulmud? Selleks, et vähendada igasugu prahi silma sattumist. Milleks on meil intiimpiirkonna karvad? Võib olla kaitse eesmärk, temperatuuri ühtlustamise eesmärk jne. Ma ei tea täpselt, aga näe, seal nad on ja loodus enamasti väga palju jampsi ei tooda (kuigi inimese ta ju tootis...ja see just väga hästi välja ei kukkunud).
Ma kahtlen aga väga sügavalt, et haavadega nahk (kasvõi ainult pindmised marrastused, mida pole näha), mis on torkivas (karvade tagasikasvu tunnus), hõõrduvas (jalgevahel ja kaenlaaugus toimub palju hõõrdumist) ja palavas piirkonnas (nagu kaenlaauk ja jalgevahe) on rohkem hügieeniline, kui terve nahk ja miski karvkate seal. Pigem soodustavad pisihaavad ja hõõrdumisest tekkinud ärritus selles kõrgema temperatuuriga kohas igasugu jampsi tekkimist, ütleb minu loogika. (pealegi ei kõla see ka väga mugavalt)

Võibolla jalakarvade ja habeme ajamine nii hull ei olegi. Seal pole nii palju ärritunud nahk vastu ärritunud nahk hõõrdumist.

Aga karvade külge jääb ju igasugust jama

 No ja juuste külge jääb ka. Selle vastu aitab üldiselt ... pesemine. Ja kui sa tõesti ei suuda enda kehakarvu puhtaks pesta siis äkki tõesti on ka kiilaspäisus just sinule loodud.

Inimene tunneb ennast siis hästi/seksikalt, kui karvad on nulli aetud

Ma arvan, et inimene tunneb ennast hästi, siis kui ta tunneb ennast hästi ja seda ka oma kehas. See punkt muidugi käib ilusasti ka meeste pihta, sest eks ole ka meil ju kombeks, et mehed kogu aeg habet aja. Ja on naisi, kellele meeldivad habemega mehed ja neid kellele meeldivad siledad (olgugi, et seda püsiva ära-ajamise hinnaga) mehed. Egas kõik pea ju ühe ja sama vitsaga löödud olema. Ole nii nagu tahad, küll leiad ka enda ümber inimesi, kes on sama tsillid. Fine, meedia, porno jne on mõjutanud meie iluideaale. Aga ikkagi, ekstreemsustesse pole vaja minna arvan mina.

Aga suuseksi on vastik teha, kui karvad on ees

Kas seda on parem teha, kui ees on hoopis siil, mis torgib? Ühesõnaga, igaühele nulli ajamine ei sobi kohe mitte, juba bioloogiliste eelduste tõttu, ja pole vaja seda sundida. Kui ikkagi sileda naha omamiseks on tarvis igapäevaselt või 2-3 korda päevas ajada (misiganes karvadest me räägime), siis on see seda väärt?  Piira, kui vaja, aga pole põhjust miskite sotsiaalsete iluideaalide tõttu hulluks minna. Pigem väike pehme karvapuhmas, kui veristav siil, arvan mina.

Väkk kehakarvad on ju nii rõvedad ja sa räägid siin nii rõvedat juttu

Hmm, huvitav kuidas sa küll oma arvamusega siia blogisse sattusid?  Aga ma kiidan sind, et jõudsid selle postituse pea-aegu läbi lugeda. Sa võid nüüd oma ellu naaseda ja panna ebaloomulikke karvutuid inimesi. Ära ainult unusta passi vaadata, et paragrahvi alla ei saaks, eksole.

Ja siia lõppu ka muusikat.



Cheers!

2 comments:

  1. Anonymous12/16/2014

    Peale eksperimentaalbrasiillast taastudes on selline tunne, nagu oleksid tigedad kaktused püksis. Õnneks mitte ilu, vaid uudishimu nimel, aga tõesti ei ole tore.

    No ma nime igaksjuhuks alla ei pane ;)

    ReplyDelete
  2. sada korda nõus, et see võiks olla samasugune maitseasi nagu soeng või habeme- ja vuntsifassong.

    funktsioonist - miskised arstid kirjutasid vahepeal lausa meinstriimmeedias, et intiimpiirkonna karvastik hoiab mikrofloora tasakaalu (lisaks mehaanilistele omadustele, et vähendab kitsas kohas haudumist jne). Naistele on mikrofloora hoidmine küll tähtsam kui meestele, neil on altpoolt vööd põletikuriskid ehituslike iseärasuste tõttu suuremad. Aga ka naiste hulgas on selles asjas erinevusi, mõne mikrofloora on stabiilsem ega lase end suurt millestki häirida.

    ReplyDelete

kriba kriba