Mütofestist Out of game

Siia tuleb kogu see osa üritusest, mida ma eelnevas postituses ei maininud (seega lugege eelmine enne ära). Paras backstage möla enamuses. Lisaks mõned mõtisklused. Kindlasti ei ole siin kõike aga annab äkki mingi ülevaate sellest kuidas nii äge mäng kogemata juhtus.
See tekst on oluliselt mustem kui eelmine ja ma ei ole näinud vaeva ei trükivigade ega sõnade seadmisega.

Ananüümsuse hoidmiseks kasutan inimeste kohta nende rollinimesid.

PS: Kui sa oled mängija, siis pea meeles, et siin on ehk ka asju mida sinu tegelane ei pruugi IG teada. Mängi siis ilusasti, eks ja kasuta ainult oma rolli teadmisi.



Sissejuhatus

Seekord läksime kohale juba neljapäea õhtul. Kõigil oli kohale jõudes kerge vine sees, sest autojuht keeldus sõitmast kui reisijad ei joo - igav ju noh. Butafooriat oli kaasas hulgi. Samuti ka tagavara- lisarelvi ja ka suitsupomme (küll suht nirusid) - viimaste suhtes oli Vader kindel et kuskil saab neid loitsimise juures ära kasutada.

Plats oli tühi. Kõrts alles loomisel. Päris mitmed inimesed aga juba kohal. Meie põhiliseks eesmärgiks oli telk sel õhtul püsti saada, et sellega rohkem muret ei oleks. Vaatasime üle ka linnuse ning sealse kuninga koja, et kuidas küll seal magada oleks aga asju vedada veel ei viitsinud.
Arleen oli kaasa toonud hunnikutes butafooriat ja riidehilpe mida linnusesse riputada.


Hüüp proovis selga rõngassärki, mis oli algselt talle mõeldud. Selgus aga et kuigi ta nägi selles hea välja, ei olnud tal selles piisavalt hingamisruumi - liibukrõngassärk.

Kõik tulid kunnile käppa viskama - see kordus ka järgmine hommik. Kes rääkis sellest kuidas ta eelmine mäng kuningat tappa proovis, kes muudest muljetest ja kiideti et ma ikka veel elus olin püsinud. Lootsin, et seekord vähemalt verisilmsed välja ei ilmu. Nendega oli vastikut tegelemist olnud mõlemad eelnenud mängud. Lihtsalt tüütu.


Õhtul sai nii sepikojas kui tulevases kõrtsus käidud - ei olnud kedagi, kes poleks kunnile jooki pakkunud. Sepp käis ringi hapukurgipurk näpus ja proovis inimesi enda kantsi meelitada. Ühe poisikluti ristisime samal õhtul hüperaktiivseks pisibuddhaks.

Hankisime Tambetiga telgi soojendamiseks puid.
Vaikselt kerkis linnaväljakule telkide rivi.

Reede

Öö läbi olin külmetanud. Telgil ei olnud põrandat ning lambanahk oli seal magamiseks ikka liiga õhuke selja alune. Kohvi veel ei saanud.

Viskasin aga rõnga selga, et selga harjutada ja lippasin natukene ringi.
Kunnile viskas käppa iga uus saabuja - päris lahe.

Hakkasime vaikselt vedama oma kolinaid linnusesse. Kambris pidi esialgselt ööbima vähemalt viis inimest (Mina, Tambet, Aileen, Arleen, Alli ... ja vb veel keegi). Samas pidi koda seestpoolt nägema siiski piisavalt ajastutruu välja. Enamik tänapäevasest nodist peideti voodilavatsi alla. Kummimadrats oli lihtsalt seina ääres ja linaga kaetud.

Kalevi ja tema naise kaasabiga valmistasid nõiad Karurautamise (karutare + tammisraua) lipu ning ruuniteksti "Mäng ei lõppe kunagi, mäng on igavene" mis läksid lõpuks ka linnusetornidele. Sätiti ka lihtsalt lipukesi ja linte ülesse. Peab tõdema, et lipp näegi metaforiliselt päris nilbe välja - see oli kogemata.

Tuleundse omad olid linnuse ääres just süüa teinud, pann oli must ja lõke lõõmas. Võtsime Hüüpiga ette oma kojale hommikusöögi tegemise.  Õhtusöögi olid kõik tuhinas ju ära unustanud.
Tuli mõte proovida mängu ajal, et kas Hüüp ka hästi hüübib.

Lõuna ajal olid loengud ning ainus, mis kõvasti kõlama jäi oli see et kunnile austuse avaldamiseks suudeldi hilistel aegadel tema nibusid. Kaalusime, kas võiks ka selle mängu sisse tuua. Esimese öö õigus oli ju teoreetiliselt mängus sees, aga kunn polnud aasta jooksul ühtegi neitsit näinud - ei nais ega meessoost.

Vader uuris loengu lõpus kui kaua muinasajal kuningad elus püsisid, mis põhjustas korraliku naerupahvaka. Enamasti olevat kunnid surnud kas komistades või täis peaga kakerdades ning ülejäänud löödi maha. Kõige kauem püsis elus kunn kes olevat iga kolme aasta tagant ohverdanud Oodinile aadliku verd.
Blah, nagu meil oleks neid jalaga segada.

Sai ka harjutatud tulevase kuningannaga poliitsuudluste (teatraalne suudlemine, mis mitte kuidagi intiimsuse piiridest üle ei lähe) tegemist, juhul kui pulmade ajal vaja läheb.

Algas mäng

Peale avariitust oli kojavanemate istumine kuninga juures, mis oli pigem OG vestlus teemal, et mis täpsel plaanis on ja kuidas mäng peaks minema. Oli ka muidugi IG jutuvestmist et fiilingut sisse saada. Selgus, et briifi ajal jäid mõned reeglid üle rääkimata. Eelmine mütofest oli Valu peal reegel, et seda vaid Vader ja sepp kanda saavad. Kevadisel mängul oli aga veel reegel, et Valu lõi läbi kilbi ja turvise (no 200 kilo rauda ikkagi) ja kahest löögist piisas et misiganes varustuses vaenlast maha võtta. GMidel ei olnud midagi nende reeglite vastu kuid kuna briifil jäi asi rääkimata ei saanud neile lootma jääda. Äkki mängijad mäletasid, aga äkki mitte. Lepiti ka kokku et valmisehitamata linnusejupp oli OG ning läbistamatu.

Kuna Tammisraua kants oli jaotatud linnuse ja telgi vahel, otsustasime koja siseselt et enamik meestest (keda oli niigi vähe) jäi telgi juurde abiks. Küll Vader nõidade ja Hüübiga kuidagi hakkama saab. Pealegi oli linnusel eraldi valve.

Linnusevalve orgunn jäeti täielikult Kalevi õlgadele.

Peale Kojavanemate istumist ja Teadjanaiste külas käiku tuli äkitsi linnuse peale rünnak. Muidugi ei olnud keegi selleks väga valmis - homme pidi ju olema mängu järgi Vaderi pulm (festivali kavaski oli kirjas kuninglik pulm) ja keegi ei uskunud, et mängujuhid esimeseks õhtuks madina olid korraldanud.
Ega ei olnudki. Kabriuksest oli näha ja kuulda kuidas Ilmamees ükshetk tegi Game Stopi, pani sõdurid paremale jalale põlvitama ning sõimas neil näo täis. Kogu tegevus oli ju plaanitud plotti rikkumas. Ründajad aga õigustasid et alati on mängul riigipööret tehtud ja Mütofesti mängule on ennegi ette heidetud liigset kontrolli. Selle peale mõeldes lasi Ilmamees asjal juhtuda.

Nähes sõdalasi kambri poole tormamas tõmbasid nõiad kambri ukse ette esimese asja, mis ette sattus, milleks oli seina ääres passinud kummimadrats. Seda kuidas seda IG seletada, ei mõelnud tol hetkel keegi, aga nii nõiad kui ka Vader pidid kuidagi ellu jääma.

Poisid madistasid boffermõõkadega ukseavas olnud madratsi vastu, kui Vaderi ihukaitse Hüüpi laip neile ütles:"Mis te toksite seda niisama, uurige millega tegemist on!"
"Mis asi siin vahel on? Kas see on mingi maagiline sein millest ei saa läbi?" küsis (nagu hiljem selgus) Aago Raudne ukseava juures. Kambris olijad vaatasid üksteisele otsa. Kambris oli neli inimest ning kõik neist oskasid mingile maale lausumist. Vader oli lausunud rauda (Valu oli selle hea näide), Aileen ja Arleen olid juba eelmine mäng teadjanaised/nõiad, ning lisaks oli ka Alli, Arleeni õpilane. Muidugi oli see maagiline sein, mis siis muu ehh ja Arleen hüüdis läbi madratsi "Maagiline barjäär on läbistamatu!" Seda lauset kordas ta läbi õhtu veel mitu korda.

Improviseeritud lahendus aga põhjendatav. Tammisraua nõiad ei olnud parimad ravitsejad ja neil oli alati hunnik butafooriat: raamatuid, pulbreid, pudelikesi, viirukeid ja mida kõike veel. Nad olid nõiad ala multifunktsionaalsed.

Saadeti Tambetile SMS olukorra kohta ... no kurat kui nõiad sõnumeid saata ei suuda, mida siis veel, ah? SMS oli ainus suhtlusviis sel hetkel, helistada ei tahtnud - levi oli kambris halb.

Varsti oligi madratsi tagant kuulda lauset "Olen GM" ning Aulemb lasti sisse. Kuuldes nähtamatust läbistamatust barjäärist ja nähes, et kamber oli ju loitsijaid täis nõustus ta, et kella kaheni on sein küll üleval aga hommikut peab veel vaatama.

Järgmisena külastas kuninga kambrit Kalev oma naise Hüüuga. Mõlemad olid lahingus hukkunud ja rääkisid veel teistest, kes maha oli löödud. See oli ikka täielik veresaun - enamus Mustväljast, terve linnusevalve ja kaks tarkade koja liiget oli maas.

Nüüd tuli aga veeta lõbusasti aega kella kaheni. Olgugi et teoorias oleks võinud ju panna OG lindi ümber ja väljas jalutada, oleks see olukorra tõsidust ja miljööd rikkunud. Lauldi Hüüu eestvedamisel Vägilaste laule ( ja ka nende ropumaid varjante), tehti muinasaegset Harlem sheiki ja kõike muud toredat. Kui oli vaja aga salanõu, või tähtsat juttu pidada, hakati selle kõrval madratsipumpa pumpama - see segas vast võimalikke pealtkuulajaid.




SMS vahetus kojaga ei toonud palju infot sisse. Põhivastus oli et seis on sitt ja kuninganna on loll. Kambrisolijad pakkusid välja et võiks tellida ka Nahakaupmehe (kelle käest sai tellida ka inimeste eemaldamist) käest, et too olukorra ära lahendaks, vahet pole mis hinna eest - see jäi aga vastuseta.

Muidugi käis linnust vallutanud meeste moraali peale, et neil oli karm sõjakord samas kui nende valduses olnud kambris toimus lõbus pidu ja laul. Oli kuulda väljast ka et keegi neist lubas selle madratsi noaga katki tõmmata. Mis teha, veri vemmeldas poiste sees. Samas, kuna tegemist oli OG esemega, oli Vader sellise teo eest valmis ka OG morsi sinast välja lööma. No ei mäng on mäng ja OG asju kahjustada ei tohi.

Kambrirahvas sai ka teada, et ei linte ega lippe polnud linnuselt maha võetud. Seega ametlikult oli see ju ikkagi Vaderi sümboolikaga linnus ja Vader oli selle sees ja elus. Samuti tuli mõte, et kaunistused võiksid olla loitsitud. Olid ju nõiad neid üles pannud (ja üks neist ka nädal enne mägu kodus värvi sees keetnud). GM lubas selle idee peale mõelda.

Teada oli et sõdalased vastu loitsida ei suuda. Tuleundsetel oli vist vaid üks ravitseja ja Karutare omad olid samal päeval käinud kunni ravimas, ei tahtnud uskuda et need nüüd tema vastu astuvad. Mustväljal, kui isegi oli oma nõid, siis see oli arvatavasti surnud.

Nii kolmveerand kahe paiku oli küll kuulda nagu keegi lõkke ääres laulaks ja äkki ka vastu loitsis. Vader pani mõned tossupommid käiku. Selle asemel, et neid ise ööpimeduses loopida, andis ta paar tükki Kalevi vaimule, kes need väljas tule juures süütas ja sõnas, et kõik kes suitsu sisse sattusid ei suuda enam häält teha. Ilus.


Niipea kui kell sai kaks läks kambri rahvas külaväljakule muljeid jagama. Kõik seal, peale Tammisraua rahva, olid veendunud et Vader on surnud. Aapo rääkis Vaderile kõikidest plaanidest mis tal olid olnud Vaderi päästmiseks.

Lepiti kokku, et tähtsaimad rollid kohtuvad hommikul kell 8 ja peavad aru, mida edasi teha. Mäng ise pidi jätkuma kell 9. Pidutseti veel nii kaua kuni igaüks jaksas.
Kuninganna ööbis seekord samuti kuninga kambris.

*Siin peab ära mainima, et olgugi et Mütofesti maailm põhineb suht karmidel reeglitel, on seal alati paindumisruumi. Niikaua kui asi on piisavalt eepiline ja mängu edasi arendab. Vast on igas mängus nii. Kevadise mängu ajal loeti meile GMi pealt sõnad peale, et kui te loitsite peab see uhke, valjuhäälne ja teatraalne olema nii et temagi usub mida teete*

Laupäev

Vader ajas end varakult ülesse, et jõuaks nõu pidada. Paistis et osad nõupidajatest ei olnud öösel üldse sõba silmale saanud. Arutleti OG mida edasi teha ning kõik jagasid OG informatsiooni mis neil oli (lubadusega et IG nad seda ei tea ja ei kasuta) et jõuda loogilise lahenduseni. Tegemist oli siiski festivaliga ja festivalil oli oma kava ja see pidi toimuma. Ei tahtnud keegi et mõõgavõitluse või rammukatsumuste ajal keegi IG vusserdab - see oleks rahva tähelepanu liialt seganud. Aapo tegi selgeks et tema tegelane käitub puhtalt selle info järgi mis tal on ja teeb kõik et päästa oma venna elu. Tuli ka mõte et saata ründajate ja kaitsjate eesvõitlejad turniiri ajal mõõtu võtta. Kuidas aga seda teha? Ründajate võitleja oleks olnud Aago ise, sest ta oli selles kõige osavam. Vader aga ei kippunud uisapäisa rauda lööma - ta ei olnud seda kunagi isegi mitte proovinud - ning oleks meeleldi saatnud Tambeti enda asemel. Aga mis mulje oleks siis Vaderist jäänud?

Peale koosolekut viskas Vader rõngasrüü selga, og lindi kaela ja läks kohvi hankima. Rüü oli puhtalt selleks, et utsitada linnuses olevaid võõrvägesid ennast jalule ajama (tüüp on turvises, järelikult kohe toimub midagi.... kiiresti pange asjad selga ja olge valmis) Oh seda ilusat metamängu .... aga seda vaid IG mänguilu nimel. Jah, oli muidugi ka võimalus, et Tammisraua tuleb Vaderit päästma, aga Vader isegi ei uskunud seda väga

Olles ka oma nõidadele kohvi toonud piilus Vader nüüd oma kambri ukseavast välja. (madratsit polnud enam vaja.... ründajad teadsid juba küll et see oli läbistamatu ... aga äkki oli loits otsas?.. kes teab?... keegi ei proovinud hommikul kambrit rünnata.. ja Arleeni hommikused sõnad läbistamatust seinast võisid olla puhas bluff) GM Aulemb jagas ründajatele kodukaitseloitsu tulemusi. Jess, mõte et lindid oma kaitset omasid läks läbi. "Sina seal tornis, sul on kohutavalt halb ja sa ei suuda seal enam olla. Sina seal ääre peal, tunned et su elupunktid hakkavad kuidagi kaduma" hüüdis Aulemb. Seda oli tore vaadata aga väljaspool linnust ei teadnud rahvas sellest midagi. Vader ei tahtnud ka SMSi saata - esiteks oli ju nõidade oskuseid eelmisel õhtul äärmuseni kasutatud (kaitsev sein, surnutega rääkimine, salasõnumite kotta saatmine, vaigistav suits), teiseks oli ta veendunud et enamus neist veel pikutada ja põõnata tahtsid ja kolmandaks oli telefoni aku kohutavalt tühi.

Arleen pakkus välja, et tema õpilane Alli pidas öösel ja õhtul hästi vastu ning tema võiks tõsta nõia õpilasest nõiaks. Vader oli sellega päri (vaja aga järgmiseks mänguks GMidega rääkida)

Aago tuli varsti ukseläve juure oma pakkumist tegema ning oma üllatuseks ütles Vader "Ma võitlen sinuga." Misasi see nüüd oli? Mis oli saanud kõhklustest? Vader teadis OG ju jumalast hästi et Aago selles kunstis paras käpp on ja et tema seda kunagi teinud pole.
* Tagantjärgi võib oletada et Vaderi äkilist jaatamist mõjutas eelnev pool aastat Improteatriga tegelemist, mis paneb väga kiirelt sisuliselt ilusatele ja headele pakkumistele JAA ütlema*
Tulemas oli eepiline võitlus kahe potensiaalse kuninga vahel. Mehed lõid käed, et vahepea on relvarahu ja kõik saavad vabalt liikuda - aumeeste värk (ja Vader tegi OG oma peas Yess! ... rollimäng läks ilusasti edasi ja ei seganud jõukatsumisi, pigem isegi toetas mõõgavõitlust)

IG harjutas ta linnuses, kus võõrad väed veel sees olid, natukene mõõgaga löömist ja Kalevi vaim rääkis talle üle reeglid. Alustada tuli täiesti nullist. Rõngassärgi võis nüüd maha võtta, mis ikka enne võitlust enda väsitada.

Varsti oli kava järgi aga tulemas kohtupidamine. Vader lippas oma koja juurde, et Tambetit sinna saata. Vaderi kuningakoht oli ju Pending staatuses ja tal ei olnud kohtupidamisele asja. Tambeti asemel leidis ta koja juurest aga Aapo, kes küsis et aga miks sa ise ei lähe? Kui sa ei ole kuningas siis oled sa ju ikkagi Tammisraua suurima talu omanik ja seega kojaülem. Tambet oli puhtalt selle rolli asendaja. Ja kuna oli ka teada et Tambet poliitikaga väga tegeleda ei viitsi, samas kui Vaderil polnud selle vastu aga väga midagi, oli asi otsustatud.

Vader tegi enne kohtuistumist Aagole selgeks ka selle, et kui ta kaotab loobub ta küll kuningakohast kuid Aago ise peab leidma oma toetajad rahva seast ja kojavanemate seast ja see ei saa mitte lihtne olema.

Kohtuistung oli rollimänguliselt ilus ja Piibest sõideti suhteliselt üle. Laua ääres oli ikkagi kolm raevus meesterahvast. Vader hoidis ennast teadlikult natuke vaos. Miks Aago kohtumõistmisele üldse tuli? Kas ta ei arvand et hakkab pähe saama? Või leidis ta et peab ka seda kunsti lähemalt tundma õppima?

Enne võitlust pidasid Aago ja Vader mitu jutuajamist, et kuidas täpselt asja korradada. See pidi olema ilus võitlus aga kindlasti kiire. Kolme puhta tabamuseni? Aulemb pakkus välja rollimängulist lõpplahendust - kui emb kumb tunneb et tuleb litakas mille peale võiks siruli lennata ja madistatud on juba parasjagu, siis võiks selle ilusasti välja mängida. See oli ikkagi rollimäng, mitte mõõgavõitlusturniir. Nii ka tehti ja Vader kaotas.

Küll aga sai Vader hiljem päris mitu patsutust õlale. Oli võitlus olnud ilus ja kiire tempoga... kiirem kui sellises jõukatsumises enamasti... ja piisavalt uhke lõpplahendusega, et arvati et Vader ka OG haiget sai. Väga ilus esimese korra kohta igatahes.

Peale võitlust oli kohtupidamine, kuid Vader lõõtsutas endiselt ja vahets aeglaselt riideid. Kurat, oli tore aga ka korralikult väsitav. Kuidagi eriti hull oli turvise raskuse all vigasaanuna maas lamada, see ikka surus korralikult peale. Kui ta kohale jõudis, oli enamus naljast juba läbi.

Oli tarvis matused pidada (OG Yess! jällegi ... tundus et pulmad jäävad ära aga vähemalt mingi uhke rituaal. Ei ole ju pulmad ja matused niiväga erinevad) Pealegi oli Mustväljalgi vaja 4 inimest matta ja ka Karutarel oli Ilmamees ning mõned sõdurid.

Kui Tammisraua oli pulmadele käega löönud siis Tuleundse ja Karutare seda teinud ei olnud ning pakkusid välja et kiire kuninga valimine ja pulmad. Fine, OG me teadsime et pulmi on vaja ja et aega on vähe. Kuigi Tammisrauale ja Mustväljale uue kuninga kandidaat ei meeldinud, teadsid nad ka et neil on vähem hääli - kaks kõige väiksemat koda kahe kõige suurema vastu. Seda aega et kõiki taluomanikke ükshaaval läbi rääkida (nagu tehti eelmine aasta Vaderi valimse aegu) ei olnud, seda teadsid kõik. Kojavanem esindas terve koja hääli. Vader surus küll loogiliselt läbi tingimse et uus kunn on katseajal.

Piibe pidi hiljem Vaderile tunnistama, et too mängis päris osavalt poliitmängu. Oli ju tugevam ots uue kuningaga Tuleundsete käes, aga Vader tõmbas seda järjest rohkem oma kojale tagasi ... ja see tagasitõmbamine jätkus.

Ilmselgelt pidi Tammisraua olema pulmade vastu (oli see ju Vaderile lubatud naine) aga samas tuli teha poliitiliselt head nägu. Sellegipoolest röövis Vader veel enne pulmi mõned poliitsuudlused.

Kojas oli dilemma, kummaga enne tegeleda, kas pulmade või matustega. Kõik olenes sellest, millal uus kuningas asjaga alustab. Pulmad tulid siiski enne. Kui see osa oli tehtud lippas Vader Aago laipa otsima ja leidis selle Bulgarite rõivas kõrtsis istumas (uus roll) Aago tuli hea meelega laipa mängima.


Kutsuti kohale ka kaameramees (kes oli naine), et asi jäädvustada. Laip viidi pingi peal hiide, pingi alla pandi halud, mitmed ütlesidilusaid sõnud (Vader, tuntud oma otsekohesuses ja vägistes ütlemistes, proovis mitte öelda "Hea võitleja aga munn mees") Vaderi sulane Reas pidas aga sellise ilusa kõne maha, et kõigil jäi OG karp lahti. Issand, see mees on osav. Kui ta poleks lihtsalt sulane, saaks temast heakuninga kandidaat - mõtlesid mitmed. (Eelmine suvi andis Vader Reasele saunamaja, nüüd lubas ta sinna ka natukene maad juurde - oli Reasel ju just tulnud pisiperet. Ja kes teab, äkki saab ta varsti nii ka taluomanikuks ja kuninga kandidaadiks, ehh)  Sõnad räägitud panid Vader ja Arleen põlema suitsupommid halgude vahel ja Aago kattus tossuga (ma ju ütlesin, et neid läheb vaja)
"Ega me teda päriselt ära ei põleta," oli Aapo pisitütar mures.

Kolm meest jäid veel lõket valvama, kui teised hiiest lahkusid, kui neid enam näha ei olnud hüüdis Vader "Nii pidu läbi, laip, aita meil seda nodi nüüd tagasi vedada"


Edasine õhtu möödus laagriplatsil. Kellel oli külm, tõmbas aga teistele rohkem ligi. Keegi telki sisse ei tahtnud minna ja ka IG linnusesse minek oleks olnud halb mõte. Kuigi uue kuninga jaoks oli auasi et Vader ja tema kaaslased endidelt linnuses ööbisid (no me ei viitsinud tõesti asju tagasi vedada), oli võimalik et keegi seda rünnata tahab. Ja keegi ei tahtnud enne uue lepingu valmimist olla olukorras kus oli kuninga eest vaja relv tõmmata.

* Põnev on see, kuidas pool tsillimist toimub endiselt OG. Vähemalt siis kui oled oma kantsiga koos. Reaalselt ei ole lihtsalt nii palju IG juttu mida nii kaua ajada ... kuigi jah et meelest ära ei lähreks, kasutatakse enamasti Rollide nimesid. See-eest, niipea kui mõni mängugrupp end läheduses ilmutab on kõik hetkega IG. See on vinge transformatsioon. On nii rollimängu kui ka muhedate inimestega koos tsillimist*

Peale vana kuninga vaimu ilmumist ja peletamist oli selge et Vader peab oma Valu Valhallasse saatma. Õnneks oli veel täpselt üks suitsupomm alles. Küll mitte väga võmas aga vähemalt midagigi.
Küll aga tundus Vaderile, et Arleenilegi tuleks kuidagi austust avaldada. Oli ju tema see kes uljalt vana kuninga vaimule vastu astus ja teda elava tulega taga ajas. Kas Karutare teadjanaised üksi oleks sellega hakkama saanud? Noh igatahes, see kuidas Arleen tegutses nägi uhke välja.
Pealegi süüdistas nõid kuninga kandidaatite valimise aegu nahakupmeest, mis nägi ka lihtsalt hea välja ja sobis kui valatult.

Korra öösel tiiru tehes nägi Vader linnuses samas ruumis istumas ja juttu ajamas nii vana kuninga vaimu, Aagot kui ka Oravate Vennaskonna kuninga kandidaati. Tegemist oli ilmselgelt mitte-hetke-kuningate kokkusaamisega ning ka Vader tõmmati korraks ringi istuma... muidugi oli see OG.




Ööpimeduses sai pakutud ka endisele kihlatule ja värskele kuningannale eskorteenust ... noh sinna kuhu kuningadki jala lähevad. Ja õpetatud kuninganna meessoost ihukaitsele selgeks kuidas ukse taga valvama peab. "Vaata valgust sees ei ole, aga tõrvikut sisse viia ei saa ... sa seisa tõrvikuga ukse taga, siis natukene ikka sisse paistab. Aga sa ise ei tohi näha, seega ole seljaga ukse vastas. Ja kõrvad pane sa poiss kah kinni.. sa ei taha seda kuulda!"

Njaa, kuninganna on isepäine ja põnev kas kuningas on järgmine mäng umbes nii:



Nii möödus öö


Alli pani Vaderile äratuse, kuna Vaderi enda telefon pani õhtul juba pildi tasku. Noh vaja oli saata ju Valu Raudküljele ja kes oli see pea ainus mees kes seda relva kanda suutis? No kurat küll. Seda enam oli Vader pettunud kui ta oli õigeaegselt kohal aga inimesi oli siiski liiga vähe, et otsustati riitus hoopis lõuna ajal teha.

See-eest oli ilus kuidas uus kuninganna tõi hommiku Vaderile tagasi tema käekaitsed. Oli ju ta ennist Vaderi kaitse all, nüüd polnud neid enam vaja. Ilus sümboolika, kui tahta seda IG siduda.

Enne riitust tuli uus kuningas Tammisrua kojaga läbirääkimisi pidama. Tammisraua koda sai väärilise tasu ja Vaderist sai kuninga esimene nõunik.

Ilus raisk.
Vader oli niigi Mütofesti esimene kunn, kes ei läinud kaduma või keda ei löödud maha ja nüüd oli ta peale kõige muu ka endiselt võimu juures. Kuningannaga olid head suhted ja sealt sai kindlasti kuningat mõjutada, nõunikuna sai palju mõjutada ja kõige lõpuks oli Vader ka kojavanemate nõukogus kes iga kuninga otsuse üle vaatas. Selline lõpptulemus oli üllatav ja eriti et selle kõrval oli nüüd koja käes ka kogu kuningriigi kullavaru (mida väga palju ei olnud ... hõbe on ikka rohkem levinud) Legendaarne ma ütlen.

Nüüd on vaja järgmisekskorraks vaid uhke tants selgeks õppida.




Hiies toimus riitus ja mäng saigi läbi. Tubi, korralik lõpetus ja võimalus lõpujagamiseks. Ma leian, et see konkreetne lõpp on hädavajalik.


Siis sai veel koos mängijatega muljetada ja rahulikult pakkida. Mõnele sai ka soovitatud kuidas veits realistlikuma väljangemisega relvi teha ning ühiste pigutustega sai hävitatud üleliigset toidumoona ja koduveini. Cheers!


------------------

Lisa:
Kodus käisin pesus ja ajasin habeme maha aga sellegipoolest on rolli järelmõjud. Seda arvatavasti veel mõnda aega. Seega olen ma küll väga tore ja sotsiaalne aga ka parajalt vägiste ütlemistega (aka "see mees on ikka paras vitupea!") vahepeal ning ka häirivalt konkreetne ("sul on probleem? vot siin on võimalik lahendus, mis sa enam seletad... tee ära")