T-Teater kutsub: laval on Invasioon!

...ja kaos ootab meid ees...


Invasioon! on kaasaegne lugu erinevatest kultuuridest pärit immigrantidest Stockholmis, kes püüavad sulanduda võõrasse ühiskonda ning elada oma igapäevast elu. Näidend on tõeline sõnade ja kujundite tornaado, üheagselt koomiline ning traagiliselt liigutav. Invasioon! kisub armutult maha müüri „meie" ja „nemad" vahel, tuletades ühtlasi meelde, et Eestiski ei ela ainult üks rahvus.

Autor on uue põlvkonna näitekirjanik Jonas Hassen Khemiri, lavastaja Margo Teder (VAT-Teater), mängivad tudengiteatri näitlejad Hanna Allsaar, Lauri Vasko, Marko Kiisa, Artur Leemet, Marta Juursalu, Siim Seglinš, Piret Eesmaa, Anti Roots, Tõnu Einasto, Kärt Kase, Kaspar Kaarlep ja Terly Toomast.

Etendusi saab näha Teatrilaboris (Kaarli pst 9):
Neljapäeval, 4. detsembril kell 19.00 (ESIETENDUS)

Reedel, 5. detsembril kell 19.00

Neljapäeval, 11. detsembril kell 19.00

Reedel, 12. detsembril kell 19.00

Piletid hinnaga 75.- krooni on alates 1. detsembrist saadaval Piletimaailmas (www.piletimaailm.com) ja vabade kohtade olemasolul ka kohapeal.
Jonas Hassen Khemiri on noor Tuneesia päritolu rootsi kirjanik. Noorena soovis Khemiri saada kas maailmakuulsaks DJ-ks, edukaks advokaadiks või kirjanikuks. Nüüdseks on temast saanud väga intrigeeriv ja kohati šokeeriv kirjanik, kes armastab keelt ja keelekujunditega mängimist. Kaks tema viimast romaani "Üks silm punane" (2003) ja "Montecore: Ainulaadne tiiger" (2006) on pälvinud väga suurt avalikkuse tähelepanu. Tema näidendid "Invasioon!" ja "Viis korda jumal" on samuti mõlemad väga tuntud ja populaarsed. "Invasioon!" esietendus Rootsis 2006. aastal ja osutus tõeliseks hitiks. Seda on juba mängitud ka Saksamaal, üsna varsti tuleb näidend lavale ka Norras ning 2009. aastal Suurbritannias ja Prantsusmaal.


T-Teater on Tallinna Tehnikaülikooli harrastusteater, mis loodi 7 aastat tagasi. T-Teatri tuntumad lavastused on Joel Pommerat´i „See laps", Klas Abrahamssoni „Kas sulle meeldib porno?", Kurt Vonneguti „Õnne sünnipäevaks, Wanda June!".

Sinu,

T-Teater

***ps: osadel etendustel võib ehk mindki duublina laval näha!

1 comment:

kriba kriba