Häbi olla eestlane

Käisin täna vaatamas Batmani viimast filmi ja koju tagasi minnes nägin juba eemalt kuidas mingi parajalt tuunitud tume auto terroriseerib trolli. Sees paistsid olevat suhteliselt noored. Tõmbles aga trolli kõrval ja tuututas. Peatuses oli näha miks, sest auto tõmbas ennast trolli ette ja kaks parajalt purjus jorssi tulid välja ja kimasid trolli.

Muidugi olid need jorsud aga ääreni täkku täis ja üks neist hakkas lihtsalt juttu ajama vastas istuva venelasega. Siis tuli äkki teemaks, et too olevat enne trolli aknast näppu näidanud ja siis oli probleem juba puhtalt see, et ta oli venelane ja ei rääkinud eesti keelt. Ja see on ju ometi piisav põhjus, et inimest peksma hakata ja proovida teda peatuses tänavale kaklema sikutada eksole?

Kaine mõistus (no ja vägivaldsel jorsil oli kaasas ka sõber kes niisama tühja passis) keelas vahele minemast, aga see ei tähenda et ma oleks sellega nõustunud. See oli minu jaoks ikka väga häiriv vaatepilt. Miks ma aga ikkagi vahele ei läinud, kummitab mind arvatavasti veel mõni aeg.

Õnneks helistasid mitmed inimesed trollis politseisse ja vägivallatseja murdis ukse lahti ja läks oma sõbraga ära.

Ja see õhtu oli mul küll häbi olla eestlane.

No comments:

Post a Comment

kriba kriba